Hallå!


Det är jag, Anna Granath - mamma, fotograf, fru, hundägare, företagare, kreatör & värmländsk skåning som tillsammans med min man Jon (han som ser sådär cool ut här ovanför på snöskotern) som grundat Bildbank Värmland. Efter att ha bott i Ängelholm, Karlstad, Göteborg, Philadelphia och Stockholm har vi nu slagit oss till ro sedan ett gäng år tillbaka i ett litet rött hus, strax utanför Sagolika Sunne. Här driver vi våra företag, renoverar huset och försöker få ihop vardagspusslet…


Idén med Bildbank Värmland föddes egentligen redan när vi flyttade tillbaka hit, och Anna körde länet runt för att fotografera skolor, företag och mäklarobjekt såväl som privatpersoner. Det är berg, skogar, sjöar och ett djurliv utan dess like som blandas med mysiga bruksorter och större städer & industrier för hela världen. Men varför ser man inte mer av det här i tidskrifter, årsredovisningar, föreläsningar osv? Varför använder små företagare ofta sig av så generella bilder i sin marknadsföring att det lilla värmländska och lokala försvinner i bruset? 


Svaret är att det är svårt att hitta lokala snygga bilder att snabbt och enkelt ladda ner och börja använda i sin verksamhet. De större bildbyråerna har visserligen ett par… men då krävs det att man har koll på upplösningar, upplagor och i många fall dyra abonnemang.


Här på Bildbank Värmland finner du bara foton med lokal och regional anknytning till Värmland. Tagna av lokala värmländska fotografer. Det är enkelt att köpa en eller en handfull digitala bilder, med fri användningsrätt i såväl tryck som på skärm och sociala medier. Alla bilder går även att köpa som inramad konst (klassisk inramning eller digitala alternativ) till ert kontor, mötesrum eller entréer. Och självklart kan vi även skapa en helt egen bildbank till just ditt företag. Komplett med foton från er verksamhet, all personal och några lokala natur/exteriöra bilder!


Vi lanserar hela konceptet under våren 2024, men redan nu kan du få en förhandstitt om du vill?

Hör av dig så får du veta mer!


//Anna & Jon